Nunchaku-do

De vechtsport waarbij gebruik gemaakt wordt van de Nunchaku. Het eeuwenoude handwapen dat grote populariteit verwierf door de films van de legendarische vechtheld Bruce Lee.

Rond dit dynamische en uiterst effectieve wapen is een zelfstandige wedstrijdsport ontwikkeld: ‘Nunchaku-do’. Met een speciaal ontwikkelde kunststof Nunchaku is er zelfs een tweegevecht, volgens een veilig wedstrijdreglement, mogelijk. De Nunchaku is een van, origine, Japans handwapen dat in speciale kunstofuitvoering geschikt is gemaakt voor een wedstrijdsport. Nunchaku-do is de naam van de sport (vergelijk bijvoorbeeld Judo, Taekwondo en Kendo).

De sport is uitermate geschikt voor mensen die een sportieve uitdaging zoeken; jong en oud, heren en dames, alle lichaamstypes. Er is geen direct contact (schoppen/slaan) met het lichaam, alleen de nunchaku wordt gehanteerd. Juist voor de jeugd is het enorm geschikt (vanaf 10 jaar). De Budo-etiquettes (waaronder discipline en respect) zijn nadrukkelijk in de sport verweven en ook de motorische vaardigheden worden in grote mate bevorderd. De sport zit methodisch-didactisch goed in elkaar en heeft een rijkserkende lerarenopleiding via de Federatie Oosterse Gevechtskunsten (FOG).